2009

2009 är då nästan över.

Det här året har gått väldigt fort.
Ett år, 12 månader, 52 veckor, 365 dagar, 525600 minuter, 31536000 sekunder.

2009
Året jag aldrig kommer glömma.
Året jag alltid kommer älska.
Året som gav mig mer än något annat år någonsin gjort.
Det var inte ett år fullt av massa resor, äventyr eller påhitt, som de tidigare "bästa" åren innehållt.
Det var däremot fullt av kärlek. Mer kärlek än jag någonsin upplevt tidigare.

Kärleken till sitt eget barn är obekrivlig och omöjlig att jämföra med något annat. Jag vet att ni där ute som också har barn, vet vad jag talat om.
Denna totala vilkorslösa kärlek som verkligen brinner helt otroligt starkt i bröstet. Ibland så det nästan gör ont. Kärleken till familjen, vännerna och partnen i all ära, men det går inte att jämföra med det man känner för sitt egna kött och blod. Det är häftigt! Häftigare än alla andra galna, roliga, spontana, underbara saker jag upplevt genom åren.

Innan stod nog mina resor högst upp på min lista över saker som jag värderade som det bästa jag gjort här i livet. Resa och upptäcka världen, både på egen han och tillsammans med andra var något av det bästa jag visste. Det ligger fortfarande mig varmt om hjärtat. Fast resorna får nog allt se sig omsprungna, förstaplatsen har ersatts.
Det bästa jag upplevt, utan konkurrens är att bli mamma till Alex.

Plötsligt (förstå mig rätt nu) känns det som allt har fått mycket mer mening här i livet. Vardagen är så mycket mer idag. Självklart älskade jag livet innan också. Friheten att gör avad jag ville, när jag ville. Resa, gå ut och dansa i tid och otid, göra massa spontana saker. Ja allt osm var betydligt lättare innan man fick barn. Det var saker jag älskade.
Hade aldrig trott att jag skulle sakna det så lite. =)

Som jag sa och kände efter utgången med flickorna sist.
Jag vaknade upp på söndagen, en smula bakfull, inte mer än lite huvudvärk och att jag kunde hantera det. Vi tog på oss varma kläder och gick ut på en promenad, sedan hem och åt kinamat och kollade på film tillsammans alla 3 i soffan, jag och min lilla familj. Mitt hjärta verkligen brann av kärlek.
Jag hade det bästa av två världar.
Mina underbara kompisar, skratt, dans och fest hela lördagskvällen. Och denna mysiga söndagen med min familj.


23/1 -2009 var en speciell dag. Det var dagen då jag fick bekräftat, det jag några dagar hade misstänkt. Att jag var gravid =)


Köpte ett digitalt test på apoteket, då det kändes säkrast. Jag var redan helt säker på vad svaret sulle bli, men jag var ändå toknervös. :)

Månaderna gick och jag upplevde nya saker nästan varje dag. Det var nya känslor och saker osm hände i kroppen nästan hela tiden.
April kom och jag började återigen jobba på Liseberg, dock på annan avdelning än tidigare, pga min lille i magen.
Där kom jag att bli mycke tbra vän med My som också blev placerad på min avdelning pga en liten i magen =)
Vi hade tur. Vi fick uppleva alla nya saker tillsammans med någon i samma situation. Det var guld värt. Kunna snacka av sig ang oro, känslor, händelser och annat, med någon som faktiskt förstod precis.
Både jag och Alex är jätteglada för att vi har My och Milo och umgås med idag.
Alex och Milo är bästisar =)

Oktober kom.

01-10-09
Det är dagen då hela mitt liv förändrades. Då mina prioriteringar flyttades, mina känslor rusade och mitt liv fick en helt ny mening.
Världens mest underbarast föddes =)

Alex, precis nyfödd. =)

2009
har varit fyllt av känslor och nya upplevelser. Jag är så lycklig för allt jag fått detta året. =)
Jag älskar mina pojkar mer än livet själv.
Skulle inte byta ut mitt familjeliv mot något i världen.
ÄLSKAR ER! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Gott nytt år och god fortsättning, hoppas 2010 blir ett underbart år för er alla!!kram!


städa

Tjena folket!

Idag är en slapp hemmadag. Slapp och slapp.. har städat massor. Jag är en sån som när jag väl sätte rigång, kör ja rubbet. Allt eller inget liksom.
Skrubba toaletter, badkar, handfat, tvättat 4 maskiner, sorterat, vikt tvätt m.m. Tog till och med avloppet och golvbrunnen i badrummet, under badkaret. Inget man gör allt för ofta.
Min kära karl (karl och karl...det kan frågasättas...) klarar inte va sådana saker, så oftas står jag för bajsblöjor (han tar dem då och då ändå..) städa toalett, avlopp och sådant. =)
Tur att man har jobbat på liseberg, då har man ju för fan inte gjort annat =)

( jobbade inte som städerska, vilket man kanske kunde tro ibland. Men jobbar man på restaurang, så ingår städning för jämnan!! antar att min alisebergkollegor som läser, kan skriva under på detta :))

Helt ärligt nu kära läsare. Hur ofta gör ni sådant? Golvbrunnar? Vad är normen liksom. Här sker det nog alldeles för sällan!!
Samma sak med golv och dörrlister, hur ofta skurar ni just dem? Ingår det i eran "veckostädning"?
(frågan riktar sig då inte till min mamma, där jag anar svaret redan....)

Här försker vi damma och dammsuga en gång i veckan. Tvätta sker allt eftersom och skura badkar och toaletter försöker jag göra varannan vecka. Inte alltid lätt att hinna med sånt som småbarnsförälder. Man får ta det när lillen sover. Ibland blir det därför lite hit och dit. Jag som dock är en projektmänniska, så när jag börjar, vill jag inte sluta.

Nu tar jag dock en välbehövd paus, med en kopp kaffe och datorn. Min lille har precis vaknat och sitter och leker med sin pappa i sin babysitter.
Vi har också börjat träna mycket mer på att ligga på mage och lyfta på huvudet för Alex. Han har redan på två dagar blivit jättemycket bättre =) Idag lyfte han upp hela huvudet och tittade nästa rakt fram =) Duktiga pojken. Vi har inte haft honom mycket på magen, då han har hatat det, men nu har det blivit ändring på det, så han tränas =)

Nu ska ja fortsätta att städa lite, sedan ska familjen Karlsson/Frank ta en promenad i kylan =)

ha en toppen dag.


Lillen är nyfiken på vad mamma gör på datorn :)
Fina tröjan som Alex fick av sin mormor i julklapp =) Stilig!hjul!

Hejsan!

Det är lite snorigt och gnälligt här hemma från Alex sida, stackarn. Men det går åt rätt håll iallafall.
Sedan lilleman blivit sjuk har han blivit så duktig med sovrutinerna. (Förmodligen för att han varit så trött, men nu när han nästan är frisk är det likadant)
Innan fick vi alltid bära honom i famnen tills han somnade eller nästan...sådär precis innan han stänger ögonen helt och sedan lägga ner honom i vagnen. (Sov i vaggan förr, men numera vill han alltid somna i vagnen) Sen en vecka tillbaka har det gått att lägga honom vaken i vagnen och sedan kört lite grann, så somnar han =) Dag som natt. Underbart!

Idag har vi byggt om spjälsängen lite =) Fick ett tips från en här på nätet. Och det är grymt!!! Jag rekomenderar verkligen detta till andra föräldrar som har barn som gillar att somna in till vaggande eller "körande" (i vårat fall..vagnen)
Vi gick till clas ohlsson och köpte 4 små hjul för 8kr st, som vi sedan skruvade på under benen på spjälsängen. =)
NU sover lillen tokgott i sin spjälsäng, då vi kunde göra precis likadant, som vi annrs gör med vagnen. La honom i sängen med nappen och snutten och körde lite fram och tillbaka en stund. Lillen tokslocknade =)
Dett aär naturligtvis ingen som ska vara kvar jämt, eller bli en vana, utan mer för att underlätta övergången till spjälsängen lite. =)

Alla ni som har knattar vet att de små gärna sover trångt och varmt och därför har min lille just fastnat för att somna i vagnen. Jag har tränat honom lite smått på att låta honom sova i spjälsängen på dagarna, men då har jag fått "somna honom i famnen" först.
När han dessutom vant sig vid "körandet" till sömns, har det varit lite svårt att få honom att somna, enbart genom att lägga ner honom i sin säng.
Säkert många osm känner igen er.
Men som sagt, hjulen var en perfekt lösning, nu till en början för att vänja honom vid sin stora säng =)

Han syns knappt =) Har lagt i lite filtar och täcken runt honom, så det ska bli lite trångt, varmt och gott. =)
Den fina mobilen, fick han av sin mormor i julklapp.
Har också ställt in sängen brevid våran säng, då jag inte vill låta honom sova i eget rum ännu. Lillen är ändå bara 3 månader (på fredag :)

Idag har vi annars bara tagit det lugnt. Tvättat, och myst här hemma. Så underbart att ha Daniel hemma på dagarna nu =)
Han har ju lov ända fram till 11 jan =)
Vi tog en tripp till frölunda torg (för att köpa hjulen) och fikade lite. En kopp kaffe och blåbärspaj =) (passar på!! efter nyår, blir det andra bullar...dvs. inga bullar =) mammakilorna ska börja jagas.

Jag och Alex på David bagarefiket =)