matdags

Till Anonym.

När jag pratade med kommunen förrut idag så stämmer det att 15 tim fördelat på 3 dagar, men ingen hindrar mig från att hämta Alex efter 2-3 tim per dag. Helt upp till oss.

Nu var det längesen som jag hade något matförslag, så ikväll är det dags.

Idag bjuds det på hemmagjord fiskgratäng. Första gången jag gör det, så vi får se hur det slutar =)

Du behöver:

Potatis.. hmm sisådär 800g kanske, jag höftade som vanligt.
Mjölk 1 dl
1ägg
salt peppar
Fisk 400g. Vit.
Purjolök (Själv är jag inte så förtjust i just purlolök, men tänkte prova det i den här rätten, men tror att om ni är som mig funkar det säkert lika bra med vanlig lök)
Sås.. Jag väljer Blåbands fisksås..den är sjuuuuuuuukt god. En påse. (behövs 1dl mjölk och 1,5dl vatten)
1 dl cream fraish
1 tesked citronsaft.
(Lite räkor + dill)

Koka potatis och mosa det sedan tillsammans med 1 dl mjölk, ägg och salt och VITpeppar.Lägg sedan moset längst kanterna i en ugnfastformVarva fisk och purjolökBästa såsen =) (lite fusk..men ack så gooood!)Blanda pulver, 1dl mjölk, 1,5dl vatten och koka upp såsen. Häll sedan i en tesked citronsaft.I med 1dl cream fraishHäll över fisken.In i ugnen i 20 min. 180 grader.

När den sedan är klar och färdig att serveras så strö lite dill och några räkor över.Färdig =) Mums!!!

dani

Btw jag har världens bästa sambo!
=)

Jag är en tjej som aldrig skulle nöja mig med halvdant, eller med en kille osm inte gav den typen av kärlek som jag behöver.
Alla är vi olika, men för mig är det viktigt att känna mig älskad, respekterad och behövd.

Daniel är såå söt. Han är precis som jag och vill också få mycket bekräftelse och fysisk kärlek, osm för mig är nödvändigt i en relation. (Alla har inte samma behov, utan blir lyckliga av annat, så det finns inga rätt eller fel, men för mig är det ett krav och måste i en relation!)

Igår när jag och Alex vaknade, låg det en stor röd lapp på diskbänken där han skrev att han hoppades att vi skulle få en bra dag och att jag skulle bli bättre, annars kunde jag ringa, så skulle han komma hem. Och att han ÄLSKADE oss massor.
naw =)

Det är sådana små saker som gör det. Små små detaljer, som gör att man VET att han verkligen älskar oss och bryr sig om oss på riktigt! Saker osm skre på eget iniativ och inte på beställning. Inget amerikanskt äckligt romantiskt, alá blommor och choklad, eller sånt där löjligt. Sånt klarar jag inte av. Det är INTE romantik för mig.Jag är på benen för att göra en lätt lunch till oss, sedan blir det sängen igen.

Ha det toppen!

dagis?

Hur göra med dagis, eller förskola som det så fint numera heter? Vi sitter och funderar lite på när han ska få börja. Vi har två val. Antigen i April, då endast 2 tim om dagen 3 dagar i veckan. Eller i augusti, med en liknande start. 1år 6 mån, eller 1åroch 10mån.

Det gör ont i mitt mammahjärta att lämna bort honom för tidigt, inte för min skull utan för hans. Att han har börjat gå tycker jag är en självklarhet innan han får börja, men det har han ju i princip gjort nu så det är lugnt.

Numera är barngrupperna så stora. Mellan 20-24 barn i varje grupp med 3 fröknar. En liten som inte kan göra sig förstådd faller lätt igenom. Vill verkligen inte att min son inte ska få den fulla uppmärksamheten som man fortfarande behöver vid sån liten ålder.
Samtidigt är det utvecklande att får leka med andra barn och vistas i annan miljö än den i hemmet.

Kollar man med psykologer, säger de att den optimala åldern för att börja på förskola, och känna sig helt trygga med att mamma och pappa lämnar bort, är runt 2,5-3år ålder. Dock ser ju inte regeringens förslag ut så, då föräldrarpengen inte räcker dit för de allra flesta.

Jag är fullt medveten om att jag har tur som kan välja att vara hemma med honom så länge som till två års ålder. Dock har jag själv valt det, genom att fixa så jag läser distans och kan därmed ha honom hemma och få det att gå runt ekonomisk, då föräldrardagarna inte räcker mycket längre än ett år ungefär om man plockar fullt.

Hade jag börjat arbeta nu, så hade jag varit tvungen att sätta min 1åring som precis börjat gå (inte helt 100% på det ännu) knappt kan göra sig förstådd, mer än sina speciella läten och peka och sådant som en mamma och pappa lärt sig tolka, på dagis 8tim om dagen! Otänkbart för min del.

För det första vill jag inte ens att han ska behöva gå 8 tim om dagen någonsin, vilket kanske kommer bli svårt framöver. Lämna honom 7 och hämta strax innan 4, fy, det gör ont i mig.
Vi kommer börja med 2-3 tim om dagen. Iallafall Aug-nov.(eller april-nov) Sen får vi se hur läget med jobb och så vidare efter mina studier ser ut i januari 2012.


Vi har nog valt dagis (förskola) iallafall. KOmmer söka två st som ligger nära oss. Sen får vi se vilken vi kommer in på =)

Väljer vi dagis i augusti, så finns ju faktiskt öppna förskolan som vi nu prövat på som ett bra komplement, tänker främst på argumenten som utveckling m.m

Förra veckan gick Jag, Alex, My och Milo till en sådan i några timmar för att leka. Mycket trevligt. Många barn och vuxna var där. Även två "fröknar" som mer fanns där som stöd eller vid frågor och höll koll på själva verksamheten.
Man får själv passa sina barn

Där fanns allt som finns på en förskola. Leksaker till tusen, pyssel, målasaker..ja you name it.
Mycket trevligt! Fick möjlighet att prata med många föräldrar och byta lite erfarenheter m.m då de flesta barnen var i samma ålder. Verkade som många börjar gå dit runt 1årsåldern. Både Alex och Milo hade jätteroligt. De lekte som galningar med alla för dem, nya leksaker, åkte ruschkana, måla och hade roligt.
Innan vi gick hem vid lunchtid hann vi med att vara med på sångstunden. =)

Det här är verkligen något vi ska fortsätta med och nu när jag börjar jobba igen i december, så kommer Daniel att ta över rollen som medpassagerare på Alex resa där inne =)
Faktum var att det var nog fler pappor med barn än mammor där inne. Roligt!! Daniel ser fram emot det.

Nej, min hals och näsa dödar mig. Im sick! Så nu ska jag krypa ner under täcket igen efter en frukost bestående av hett hett te och en smörgås. Blä för förkylning. Blir bara värre och värre me 0(
Lillen har också börjat hosta nu =(


vi hörs!