igen.

Hello!

Det regnad eidag, jippie. haft svinlugnt på jobbet. Inget att göra. Jätteskönt. Timmarna gick dessutom fort. hade lite ont i ryggen framåt kvällen, men jag överlever.
Ska försöka göra allt ja kan för att klara 4 veckor till.

Ringde mvc imorse, då jag i princip var helt förstörd för jag inte fått sova något pga den jävla!!!! halsbrännan. Hatar det! och värre blir det för varje dag.
Fick namnet på två nya mediciner, då jag inte tycker den senaste jag fick funkar heller.
Så nu har jag köpt två nya (eller Daniel gjorde det när hjag jobbade) En som jag ska ta två ggr dagligen (sviiiiindyr. 100 för 7 dagar) och en som jag kan ta vid behov.

Nu hoppas jag verkligen det blir bättre. Annars kommer jag börja lipa =)

Inte haft förvärkar på några dagar nu. Eller jag har känt av lite mensvärk, men inte så där gööörjobbigt på nätterna. Skönt.
(pepper pepper...)

Nu ska jag få massage, sen dusch och sedan sova. Jag är trött!!!

puss

Foglossning

Så skönt att vara ledig idag. harregud, det är tungt att jobba numera. Medan jag står där på jobbet, är det ganska ok, men när jag går hem, då börjar kroppen strejka. Gud!!

Var hos läkarn idag, då min barnmrksa ville att vi skulle kolla så min livmodertapp inte påverkats av min aförvärkar.
Allt såg dock bra ut. Min livmodertapp var 4 cm och det är inte förrän den krymper till 2,5 och mindre som man tror och misstänker att bebisen kan börja ta sig ut om han vill. Det var skönt =)

Sen hittade han nog boven i dramat sa han ang mina mensvärk-förvärkar som stör mig på nätterna.
Han började trycka på magen och lite varstans och när han tryckte lite på fogbenet, bäckenbenet fram. Precis över muttan om ni fattar =)
Så hoppade jag till, AJ!! jaha är du öm där, frågade han. ÖM, det gör jätteont när du trycker sa jag.
Aha!! Foglossning fröken.

Har väl misstänkt, men gärna förträngt lite. Foglossning är ju vanligt hos gravida, och leder ofta ofta till sjukskrivning. VILL INTE!
 Har du inte känningar i ryggen ibland? frågade han.

Haha jo typ varje kväll efter jobbet. Ibland kan jag knappt gå till vagnen, efter jobbet. Jag har ändå bitit ihop och sagt att det är bara lite ryggont....
Har ju haft ryggont till och från de senate 9 åren, så jag är nog så van, så jag liksom struntar i ryggsmärta numera. Den finns där alltid i en liten mängd ändå.
men visst, vissa kvällar har ja sååå ont att jag inte kan sitta.
Daniel har ibland fått hjälpa mig att vända på mig i sängen , haha.

Min doktor var frövånad över att jag jobbade än, och med det jag gör. Han frågade om jag ville ha smärtstillande på recept. Äsch, jag kan bita ihop lite till. Snart är han ute =)

Visste väl innerst inne, att jag skulle få det. Liksom förträngt smärtan lite, för jag vill ju inte ha foglossning.

Varje fall. Då mina fogar (bäckenet) värker på kvällen, natten (efter jag ansträngt mej! exempel, jobbat) så i samband med sammandragningar så sprids den smärtan, likt mensvärk i magen, låren och ryggen.

Dock inget jag inte kan hantera med lite alvedon! =) Bebisen kommer iallafall stanna där inne ett tag till. Det är viktigast =)

Efter läkarbesöket åkte min kärlek och jag till Mediemarkt och shoppade loss =)
Det blev ett kvitto på 8000:-, men det var saker vi verkligen behövde och ville ha =)
En tvättmaskin och en filmkamera =)


puss puss

roadtrip och rökande blivande mammor.

Ännu en typisk svensksommar-dag.

Jag vaknar och tittar ut genom fönstret, till min förvåning ser jag solen lite grann, lång där borta bakom ett moln. Annars är det grått och mulet. Allt är i son ordning. Det är juli.

Igår tog vi en roadtrip Hanna och jag. Lysekil blev destinationen. Vi bara körde på måfå och bestämde oss för Lysekil.
Lite felkörningar på vägen dit, men det hör till en roadtrip utan tidpress, promenader i staden och en lunch åkte vi sedan hemåt igen vid 18-tiden på kvällen. en trevlig dag. Bra iniativ av Hannie.

Sedan var det dags för den vanliga månadshandlingen av Linda, Fia och mig. Vi möttes vid Maxi och började vandra våran väg med våra kundvagnar. Det känns lite idylliskt, konstigt nog det där. Som om det är våran grej. Regn, snö sol, spelar ingen roll. Ingen kan hindra oss från att mötas kvällstid utanför Maxi på mölndalsvägen en gång i månaden och inhandla våra matvaror för en månad framåt.
Man ser nästan fram emot det varje gång. Vi går samma runda varje gång. In bland shampon och tvålar. Plockar på oss lite behov-saker och rullar våra vagnar vidare mot grönsakerna.
Det är där vi brukar skilljas. För att sedan mötas upp igen vid frysdiskarna. Vi har alla våran egen stund vid mjölkkylarna. Intressant =)
Sedan gissar vi alltid på vem som kommer få betala mest, och lika roligt är det varje gång efter packningen att fråga
"vad fick du?"
Lite som en gömd tävling. Vem lyckades handla mest, eller kanske minst. =)
Linda hinner allitd nämna något om Willys, men jag och Fia slår dövörat till. Det är Maxi som gäller. Punkt slut =)

Igår blev det en fika efter handlingen också. en snabb latte i Linne. Det var ett tag sen trots allt. Mysigt.
När vi satt där och pratade kom vi på ett ämne ang gravida.
Att röka.
Jag kan inte hjälpa att jag känner så otroligt stor respektlöshet mot de gravida som fortsätter röka eller dricka alkohol.
jag kan inte i min värls föreställa mig hur man kan vilja fortsätta.
Man tar ändå ett aktivt, medvetet val att behålla sitt barn och skapa ett liv. Vill man inte då försöka ge det de allra bästa förutsättningarna från start?
Ingen kan påstå att det inte finns info om vad som KAN ske barnet av både alkohol eller tokbaktsintag. Respektlös och framförallt karaktärslöst!

Kanske det är svårt att sluta på stört, men man kan försöka, man kan ta till alla hjälp som finns. Vill man så kan man.
Min älskade karl här hemma som rökt i 10år, ett paket om dagen i princip, bestämde sig när vi fick reda på att vi ska ha barn att sluta. Och han bär inte ens på den lille!

Kanske jag är hård, då jag själv inte röker. (Ni får gärna bli arga på mig) men det är så jag känner. Sekunden jag visste jag var gravid, flög alla tankar på cigg och alkohol långt bort.
En del kanske tyckte jag kunde ta "bara ett glas vin" men varför likosm... ?
Så svårt är det inte. Harregud!
Har jag retat upp någon nu kanske? =)  Bara en åsikt of mine.

Ne gott folk. Dags att spela bort mina pengar på betsson.com hahah. Fia det aset har lurat in mig dit, då hon vann 10 000kr igår det lilla svinet =)
Hoppas på en middag i dagarna nu ;)

ppuss o hej!